Απομακρυσμένη Εργασία:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε στο video ή διαβάστε παρακάτω τις έξι θεμελιώδεις συμβουλές σε ένα σύντομο βίντεο που κάθε θέση απομακρυσμένης εργασίας πρέπει να γνωρίζει…  για «Αποτελεσματική Απομακρυσμένη Εργασία στον προσωπικό σας χώρο».

 

 

Συμβουλή # 1 – Προσδιορίστε τον οικιακό χώρο εργασίας σας.

 

Αν δεν έχετε στο σπίτι σας κάποιο γραφείο, οργανώστε έναν μικρό χώρο, που θα φιλοξενήσει τον υπολογιστή σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μείνετε οργανωμένοι και θα διευκολύνει την εργασία σας.

 

 

Συμβουλή # 2 – Χρησιμοποιήστε ασφαλή μέσα.

 

Συνδεθείτε με ασφαλές μέσο στο δίκτυο του γραφείου (VPN BYoD). Με τον τρόπο αυτό θα έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας, τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε, το email σας, αλλά και τον τηλεφωνικό σας αριθμό στο τηλεφωνικό κέντρο του γραφείου.

 

 

Συμβουλή # 3 – Χρησιμοποιήστε τα κανάλια άμεσης επικοινωνίας.

 

Επαγγελματικά εργαλεία επικοινωνίας όπως Skype, Hangouts, WhatsApp, Viber, Telegram, σας δίνουν τη δυνατότητα, να είστε σε διαρκή επικοινωνία τόσο με την ομάδα σας, όσο και με τους πελάτες σας. Αποφασίστε με την ομάδα σας, ποιο είναι το μέσο που θα χρησιμοποιήσετε. Ακόμη και αν έχετε ήδη κάποιες από αυτές τις εφαρμογές στο κινητό σας, προτείνεται να κατεβάσετε και τη desktop version τους στον υπολογιστής σας. Αυτό θα σας βοηθήσει, να είστε συντονισμένοι σε ένα σημείο – αυτό του υπολογιστή ή του laptop σας, αποφεύγοντας έτσι το ενδεχόμενο να σας «ξεφύγουν» επικοινωνίες, που είναι διάσπαρτες σε περισσότερες από μία οθόνες και περισσότερα μέσα επικοινωνίας.

 

 

Συμβουλή # 4 – WiFi ή Ethernet?

 

Σε σχέση με την οικιακή Wi-Fi σύνδεση, η χρήση μεταφοράς δεδομένων μέσω καλωδίου Ethernet, μεταξύ του υπολογιστή και του router του παρόχου σας, επιτυγχάνει καλύτερη και γρηγορότερη επικοινωνία του καναλιού μεταξύ του γραφείου και του σπιτιού σας. Στην περίπτωση απομακρυσμένης εργασίας, η χρήση ethernet είναι προτιμότερη.

 

Συμβουλή # 5 – Αντιμετώπιση προβλημάτων χαμηλής ταχύτητας και bandwidth.

 

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα bandwidth με τη σύνδεσή σας (αργή επικοινωνία με τη σύνδεση, αποτυχία σύνδεσης, χαμηλή ποιότητα γενικότερης επικοινωνίας) προσπαθήστε να έχετε τις λιγότερες δυνατές καταναλώσεις σε επίπεδο διαδικτύου, ελέγχοντας τη χρήση των υπόλοιπων μέσων, που δαπανούν πόρους από την ίδια σύνδεση. Σε περίπτωση, που αντιμετωπίζετε τέτοια προβλήματα φροντίστε να μην καταναλώνονται πόροι σε δαπανηρά μέσα, όπως YouTube, Torrents, Netflix κλπ. Αν το πρόβλημα συνεχίζεται, κλείστε ή και ακόμα αποσυνδέστε από την πρίζα συσκευές, που ανήκουν στο περιβάλλον internet of things. Αυτό θα ενισχύσει την καλύτερη ποιότητα ήχου σε περιπτώσεις επικοινωνίας μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του γραφείου, αλλά και στην καλύτερη απόδοση των εφαρμογών, που χρησιμοποιούνται μέσω του ασφαλούς καναλιού.

 

 

Συμβουλή # 6 – Απευθυνθείτε μόνο στον υπεύθυνο επίλυσης τεχνικών προβλημάτων.

 

Αρμόδιος προκειμένου να σας βοηθήσει για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος αντιμετωπίζετε με την απομακρυσμένη σύνδεσής σας, είναι αποκλειστικά και μόνον ο υπεύθυνος διαχειριστής που έχει ορίσει η εταιρεία σας.

Μη συμβουλεύεστε γνωστούς ή φίλους, ακόμη και αν αυτοί εξειδικεύονται σε αυτό. Για λόγους που αφορούν στην ασφάλεια των δεδομένων της επιχείρησης, η ενημέρωση τρίτων προσώπων εντός ή/και εκτός εταιρείας, σχετικά με τα συστήματα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά της και είναι χωρίς εξαιρέσεις αυστηρά απαγορευτική.

 

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε απευθείας στο σταθερό τηλέφωνο του συνεργάτη που σας εξυπηρετεί ή καλέστε μας στο 2103002050.